Επιχρίσματα Πηλού

Η Άργιλος  είναι  συστατικό του εδάφους, βασικό στοιχείο του φλοιού της Γης, βρίσκεται παντού και υπήρξε η πρώτη κονία που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος για να κτίσει. Τα Επιχρίσματα Πηλού που προσφέρουμε σήμερα, ανασύρουν τις τεχνικές του χθες , είναι απόλυτα φυσικά, χωρίς χημικά πρόσθετα και προορίζονται για τα τελικά χέρια των εσωτερικών τοίχων. Έχουν πολλές κοκκομετρίες και, επειδή ο πηλός δεν είναι πάντα ίδιος, αρκετούς γήινους τόνους.

Εφαρμόζονται εύκολα ( ας μη ξεχνάμε ότι στις παραδοσιακές κοινωνίες η δουλειά αυτή γίνεται από γυναίκες ),  δεν ερεθίζουν το δέρμα ή την αναπνοή και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και με τα χέρια, ακόμη και από παιδιά. Μπορούν επίσης να συνδυαστούν με άχυρο, με φυσικές ίνες, με κοχυλάκια κι ορυκτά… που βελτιώνουν τις ιδιότητες του κονιάματος και ποικίλλουν την οπτική εντύπωση.

Η ομορφιά της απλότητας, η μοναδική γήινη ζεστασιά, η βελτίωση της ατμόσφαιρας μέσα στο σπίτι, είναι μερικοί μόνον από τους λόγους που κάνουν σήμερα τον Πηλό  το πιο ενδιαφέρον υλικό της μεταμοντέρνας Αρχιτεκτονικής.

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ 300 €

 

Χρωματολόγιο