Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν φτάνει η ώρα να διαλέξουμε μπαταρία για την κουζίνα μας. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι μέσα από αυτή το πόσιμο νερό διοχετεύεται στο ποτήρι, στην κατσαρόλα, στον ανθρώπινο οργανισμό. Το κρίσιμο σημείο, εκεί που βρίσκεται η διαφορά ποιότητας και τιμής, είναι το εσωτερικό της μπαταρίας, τα μέταλλα δηλαδή από τα οποία κατασκευάστηκε.
Η αγορά κατακλύζεται από εναλλακτικές προτάσεις μετάλλων, από το φτηνό με μικρή αντοχή σε διάβρωση κράμα ZAMAK έως το πανάκριβο, μεγάλης αντοχής ανοξείδωτο ατσάλι (κράμα χρωμίου και νίκελ). Τίποτα όμως δε συγκρίνεται με τον παραδοσιακό ορείχαλκο, κράμα του χαλκού με ψευδάργυρο, γνωστό εδώ και αιώνες. Ο χαλκός με τις μοναδικές αντιμικροβιακές του ιδιότητες καθαρίζει το νερό και σκοτώνει παθογόνα βακτήρια, όπως E.coli και σαλμονέλα. Συγχρόνως όμως εγκυμονεί ένα μεγάλο κίνδυνο, προϊόν της ανθρώπινης επιπολαιότητας που προκειμένου να διευκολύνει την βιομηχανική παραγωγή προσθέτει στο κράμα του ορείχαλκου μεγάλες ποσότητες μολύβδου. Σαν συνέπεια ο μόλυβδος, ένα τοξικό δηλητήριο για τον άνθρωπο, απελευθερώνεται στο νερό της βρύσης και καταλήγει να συσσωρεύεται αθροιστικά στο σώμα όπου προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας, ειδικά στα παιδιά.
Όταν λοιπόν πρόκειται για την κουζίνα σας, αναζητείστε μπαταρίες μόνον από ορείχαλκο χωρίς μόλυβδο, κατά τα αυστηρότατα αμερικανικά πρότυπα NSF 61 (επιτρεπόμενο ποσοστό κάτω του 0,25%). Είναι οι προδιαγραφές που ακολουθούμε στις μπαταρίες μας, οι οποίες κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας σε μια μεγάλη σχεδιαστική γκάμα, πολλές επιμεταλλώσεις και χρώματα και αποτελούν προϊόντα πολύχρονης τεχνογνωσίας και οικολογικής υπευθυνότητας.