Παραδοσιακοί κεραμικοί νεροχύτες κουζίνας από καολίνη ( που προσδίδει την αστραφτερή λευκότητα της πορσελάνης), πυρίμαχες αργίλους χωρίς σίδηρο (ανθεκτικές στις υψηλές θερμοκρασίες και τις απότομες θερμικές μεταβολές), άστριο και χαλαζία. Ο πηλός στρώνεται σε καλούπια, στεγνώνει 12 ώρες σε ελεγχόμενες συνθήκες περιβάλλοντος, λειαίνεται προσεκτικά με το χέρι και αποκτά βελούδινη, αψεγάδιαστη όψη. Ακολουθεί ψεκασμός με αιώρημα υαλώματος, πριν τα κομμάτια οδηγηθούν σε κλίβανο όπου παραμένουν 10- 12 ώρες για τη διαδικασία της έψησης σε θερμοκρασία πάνω από 1200°C.
Η υψηλή τεχνογνωσία ενός οίκου που ειδικεύεται χρόνια στους νεροχύτες και η χημική σύσταση του Γαλλικού καολίνη που χρησιμοποιείται σαν βασική πρώτη ύλη συμβάλλουν στο να παραχθεί μια σκληρή πορσελάνη με αυξημένη μηχανική αντοχή και άριστη συμπεριφορά σε θερμοκρασιακό αιφνιδιασμό.
Ιδανικό υλικό για νεροχύτες κουζίνας, πλεονεκτούν στα παρακάτω σημεία:
- Αντιβακτηριδιακή επιφάνεια με απουσία πόρων για απόλυτη υγιεινή.
- Μεγάλη σκληρότητα και αντοχή σε χτυπήματα.
- Αντοχή σε κρύο ή ζέστη, όπως και σε θερμικά σοκ. Άκαυστοι.
- Άοσμοι, δεν επηρεάζουν τη γεύση ή την μυρωδιά των τροφών.
- Εύκολοι στον καθαρισμό και τη συντήρηση.
- Λαμπεροί χάρη στην ποιότητα του σμάλτου που δεν θαμπώνει αλλά διατηρείται χρόνια.
- Εντυπωσιακοί, σε ποικιλία διαστάσεων και μοντέλων με τη σφραγίδα της γαλλικής φινέτσας.
- 5 χρόνια εγγύηση
Παράγονται και εισάγονται από τη Γαλλία