Όψιν ονόμαζαν οι Βυζαντινοί το τελευταίο πέρασμα του τοίχου και το έφτιαχναν με καλό παχύ ασβέστη, σβησμένο  πολλούς μήνες νωρίτερα , μικρόκοκκα αδρανή και νήματα από στουπί η λινάρι. Αυτή την βυζαντινή συνταγή συνεχίζουμε σήμερα, χρωματίζουμε με γήινες χρωστικές σκόνες και προσφέρουμε μια έτοιμη πάστα επάλειψης που αντικαθιστά το σπατουλάρισμα και το βάψιμο. Οι ακρυλικές παρετίνες και τα πλαστικά χρώματα ( όλα παράγωγα του πετρελαίου) δίνουν τη θέση τους σε  ένα δοκιμασμένο στο χρόνο χαρμάνι, οικολογικό και ασφαλές,  με ασύγκριτα πλεονεκτήματα :

  • Επιτρέπει την ελεύθερη διαπνοή των επιφανειών.
  • Δεν εγκλωβίζει την υγρασία αλλά λειτουργεί σαν φίλτρο ανταλλαγής υδρατμών.
  • Δρα απολυμαντικά και δεν ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας και φυκιάδας.
  • Προσδίδει ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα με διαβάθμιση χρώματος (σκιές και νερά) και γοητεία που εντείνεται με το χρόνο.

Εφαρμόζεται με μεταλλική σπάτουλα, έχει μεγάλο χρόνο εργασιμότητας και  ανάλογα με τον τρόπο δουλειάς  εμφανίζει υφή τριβιδιστή- κοκκώδη ή λεία- πατητή.

Είναι ένα προϊόν ιδανικό για την αποκατάσταση ιστορικών κτιρίων , απολύτως συμβατό με τα αντίστοιχα υλικά δόμησης. Παράλληλα ταιριάζει και σε  σύγχρονες κατασκευές εναρμονισμένες  με το περιβάλλον, ανακαίνιση παλιότερων διακοσμητικών σοβάδων ή  μέσα κι έξω τοίχους που θέλουμε να αποκτήσουν ζωντανή, φυσική … όψιν.

Διατίθεται σε δοχεία των 5 και 25 kg.

Σήμανση Οικολογικού ΠροιόντοςDamask Oikologiko Proion_c

Ενημερωθείτε τι σημαίνει η σήμανση Α+ στα υλικά κατασκευής και διακόσμησης…

Χρωματολόγιο