Βγαλμένη από την “Κλέφτρα κίσσα” του Ροσίνι ή το πανηγύρι της Λάντρα στη Λισσαβώνα, η σειρά αυτή περιλαμβάνει κομμάτια που μοιάζουν με πολύτιμα ευρήματα μιας κυριακάτικης εξόρμησης στα γιουσουρούμ του κόσμου. Κάθε μπαταρία μπάνιου κατασκευάζεται από ορείχαλκο (κράμα χαλκού με ψευδάργυρο), χωρίς προσθήκη μολύβδου, και μπορεί να μείνει ως έχει “ζωντανή”, να πατιναριστεί με τεχνητές μεθόδους ή να επιμεταλλωθεί με χρώμιο, νίκελ, χαλκό, χρυσό…

Είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε πως στα “ζωντανά” φινιρίσματα ο ορείχαλκος παραμένει στη φυσική, ενεργή του κατάσταση. Προστατεύει την υγεία μας από βακτήρια και ιούς, καθώς από την αρχαιότητα είναι γνωστή η απολυμαντική ιδιότητα του χαλκού και των κραμάτων του. Ταυτόχρονα αντιδρά με το οξυγόνο της ατμόσφαιρας, μαυρίζει με το χρόνο και σταδιακά αποκτά γοητευτική πατίνα. Όταν καθαριστεί με προϊόντα τύπου brasso ή ξύδι με νερό, αποκτά ξανά την αρχική του όψη.

Επιλέξετε την μπαταρία σας, νιπτήρος ή λουτρού,  στο “χρώμα” που σας ενδιαφέρει και συνδυάστε την με κάποιο από τα παρακάτω   λεβιέ.